joi, 26 ianuarie 2012

mai mult....

De ce,noi oamenii,dorim sa avem din ce in ce mai mult ?Asta ma intreb mereu.E o vorba care spune "Cu cat ai mai putin ,cu atat pretuiesti mai mult".Dar noi tindem sa ne dorim mai mult cu fiecare secunda care trece.Si,desigur,asta nu e un lucru rau.Dar de la a-ti dori ceva perfect normal,perfect necesar,pana la a devenii lacom,vrajit de bogatii e doar un pas.
Adica,practic nu vom fi niciodata multumiti sau pe deplin feiciti.Vor exista mereu momente in care suntem OK,iar apoi ne dam seama ca nu e chiar asa.Si nu e pesimism ,dar chiar asa stau lucrurile.Cel putin in majoritatea cazurilor.
Si atunci ma gandesc, poate si momentele alea mai nefericite isi au oarecum rostul.E mai bine sa ti se mai intample cate ceva care sa te trezeasca la realitate,ceva din care sa ai ce invata,practic sa incepi sa pretuiesti putinul de care dispui.
Dar ne e greu sa gandim asa.Chiar daca pentru cateva minute suntem convinsi ca nu trebuie sa fim obsedati de ideea de a avea cat MAI MULT,peste ceva timp revenim la obiceele noastre proaste si facem tot ce e necesar numai sa obtinem tot ce ne dorim....mai mult poate decat am si avea nevoie.

5 comentarii:

  1. asa sunt oamenii.au senzatia ca daca vor avea mai mult le va fi mai bine dar nu e asa.pacat ca nu-si dau seama.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau.. prin simplul fapt ca "vecinul" are trebuie sa am si eu, chiar daca posibilitatile sunt total diferite.
    Asa suntem noi. nu poti spune ca niciodata nu ai vrut si tu "mai mult".

    RăspundețiȘtergere
  3. asa suntem, doritori de mai mult, eu de exemplu am o problema cu hainele si rimelul:)) cand apare un rimel nou poc il iau, cand ma duc in magazine, poc cumpar ceva, sunt dependenta, si nu doar cu partea materiala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mereu ne dam seama de toate...prea tarziu. Dar la frigul de afara si zapada din prezent...am fi dat-o oricui, gratis :))

    RăspundețiȘtergere
  5. http://mellgx.blogspot.ro/2012/08/leapsa.html ai aici o leapsa de la mine . Sper sa iti placa.

    RăspundețiȘtergere